Kaikki tapahtumat

Arctic Design Week POP-UP Shop

Taito Lappi, Valtakatu 21 Rovaniemi,

Arctic Design Week POP-UP Shop aukeaa helmikuussa Taito Lapin myymälään. Tarkoitus on nostaa esiin paikallisia suunnittelijoita ja tarjota designviikon vieraille mahdollisuus ostaa arktisia
muotoilua.

Lue lisää

Lumi-installaatio Hyyde

Arktikum, Pohjoisranta 4 Rovaniemi, 96200

Lumi-installaatio Hyyde on esillä Arktikumin edustalla Arctic Design Weekin ajan. Hämärään aikaan installaatio tarjoaa myös pientä näytettä Winter Laser World – Levin lasersotamaailmasta. Installaation toteutuksesta vastaavat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan muotoilualojen opiskelijat. Lisätietoja Antti-Jussi Yliharju antti-jussi.yliharju@ulapland.fi

Lue lisää

Origaminäyttely Pohjoisen polkuja

Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6 Rovaniemi, 96200 Suomi

Ylivieskalaisen origamitaiteilija Sirkka Huttusen origaminäyttely on 20.2.-12.3.2017 Tiedekeskus Pilkkeessä Rovaniemellä. Näyttelyn nimi on ”Pohjoisen polkuja” ja Huttunen tuo origaminäyttelyyn toistakymmentä työtä.

Lue lisää

Arctic Design Shop

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Arctic Design Shop myy Lapin Yliopiston opiskelijoiden ja sieltä valmistuneiden suunnittelijoiden muotoilemia tuotteita ja osaamista.

Lue lisää

Dialogi luonnon kanssa-Japanilaisen taidekäsityön näyttely

Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6 Rovaniemi, 96200 Suomi

Ainutlaatuinen mahdollisuus sukeltaa Japanin maaseudun taidemaailmaan Yamaguchi sijaitsee länsi-Japanissa. Se on Yamaguchin läänin pääkaupunki ja 200 000 asukkaan kaupunkia pidetään Japanissa pienenä maalaiskaupunkina. Yamaguchilla on ollut tärkeä rooli Japanin historiassa kautta aikain, ja kaupungissa on yhä jäljellä kulttuurihistoriallisesti tärkeitä rakennuksia. Yamaguchin alue on tunnettu myös rikkaasta käsityöperinteestään. Siellä on aktiivinen taideyhteisö, johon kuuluu niin kokeneita taiteilijoita kuin nuoria nousevia taiteilijoita

Lue lisää

Muotoilijatarinoita seminaari

Lapin yliopisto, F-talo Esko ja Asko sali, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Seminaarissa esiintyvät Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnasta työelämään siirtyneet muotoilijat ja suunnittelijat.

Lue lisää

Taival – Journey

Arktikum, Pohjoisranta 4 Rovaniemi, 96200

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan muotoilualojen opiskelijoiden ja alumnien näyttely Arktikumin Galleria Valossa ja Katveissa on esillä 21.2. – 12.3.2017.

Lue lisää

Vaana – interaktiivinen messuosasto

Arktikum, Pohjoisranta 4 Rovaniemi, 96200

Vaana-osastossa yhdistyy usean suunnittelijan näkökulma niukkuuteen arktisuuden keskellä. Messuille toteutettavissa tuotteissa yhdistyvät kaamoksen valonpilkahdukset sekä interaktiivinen tapa kokea ja inspiroitua kaamoksen ja luonnon niukkuudesta. Messuosastoon näytille valitut työt ovat Lapin yliopiston opiskelijoiden sekä Naked Approach -hankkeen taidonnäyte kaamoksen ja niukkuuden kokemuksesta pohjoisessa. Messuosasto julkaistaan ensi kertaa Arctic Design Weekin Taival-näyttelyssä Arktikumissa Rovaniemellä 21.2. – 10.3.2017. Tämän jälkeen Vaana on näytillä

Lue lisää

Jutellaan vähän periferiasta -keskustelutilaisuus by Grafia

Kauppayhtiö, Valtakatu 24 Rovaniemi,

Grafia – visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestön Jutellaan vähän -keskustelut vierailevat Rovaniemellä.

Lue lisää

Julkisen taiteen seminaari

Lapin yliopisto, F-siipi, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta järjestää Julkisen taiteen seminaarin ke 22.2.2017 klo 9-14 Lapin yliopiston Mauri-alissa. Tämän vuoden teemana on tekstiilitaide.

Lue lisää

Ystäviä yhessä tehen-Lasten lumi- ja jäätaidenäyttely

Kansalaistori/Pääkirjasto, Hallituskatu 7 Rovaniemi,

Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut järjestää osana Suomi 100 –vuotta tapahtumia lasten lumi- ja jäätaidetapahtuman 22.-24.2.2017.

Lue lisää

Seminar: Frencois-Auguste Briard (1799-1882) Myyttinen Lappi

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

Seminaari on pääosin suomenkielinen ja seminaariin on vapaa pääsy. 12.00 Professori Tuija Hautala-Hirvioja avaa seminaarin. 12.10 Emeritusprofessori Juha Pentikäinen: Lars Levi Laestadius La Recherche -retkikunnan oppaana ja kriitikkona 13.10 Dosentti Osmo Pekonen: Orléansin herttuan matka Lappiin vuonna 1795 – ja mitä siitä seurasi 14.10 Kahvitauko 14.40 Tutkija Baptiste Henriot: François-Auguste Biard’s Life and Art 15.40 Ari Laakso: Miten Biardin maalaus

Lue lisää

A new art shop in the Napa Gallery

Galleria Napa, Kairatie 3 Rovaniemi, 96100 Suomi

Avaamme Galleria Napaan uuden myymälätilan, jossa on tarjolla taidetuotteita lappilaisilta taiteilijoilta, muotoilijoilta ja käsityöläisiltä sekä teoksia, kuten maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa ja valokuvia. Teokset ovat lainattavissa taidelainaamon periaatteella. Avajaiset ja kahvitarjoilu on keskiviikkona 22.2 kello 16-18. Tervetuloa tutustumaan uusittuun tilaan ja uusiin teoksiin! Kuvassa Mari Oikarisen, Irina Havaste-Ukkolan ja Konsta Huuskon teoksia. 

Lue lisää

Interwoven näyttely

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Näyttelyn taiteilijat ovat Kautokeinon Saamelaisen korkeakoulun, Islannin ja Bergenin taideakatemioiden sekä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan alumneja. Näyttelyprojekti on näiden korkeakoulujen yhteishanke, joka sisältää taiteilijapuheenvuoroja ja työpajoja. Näyttely on esillä Rovaniemellä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan gallerioissa Hämärä, Kilo, Lyhty ja Kajo 23.2. – 9.3.2017 sekä Galleria Napassa ja Studio Mustanapassa 22.2.-8.3.2017.

Lue lisää

Fennia Prize 2017

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

Joka toinen vuosi järjestettävä Fennia Prize on yksi Suomen suurimmista muotoilukilpailuista. Sen järjestävät suomalaisen muotoilun promootio-organisaatio Design Forum Finland, Fennia ja Elo. Helsingin jälkeen Fennia Prize -palkintonäyttely saapuu Rovaniemelle – Arctic Design Weekille.

Lue lisää

Arctic Design Weekin avajaiset

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

Designviikon, Fennia Prize -muotoilunäyttelyn sekä taidemuseon Francois-Auguste Biardin näyttelyn avajaiset. Lisäksi BRP:n muotoilukilpailun lanseeraus. Jatkot Cafe&Bar 21.

Lue lisää

Opening:Francois-Auguste Briard: La Laponie Mythique – Myyttinen Lappi

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

Rovaniemen taidemuseo järjestää näyttelyn ranskalaisen taidemaalarin Francois-Auguste Biardin Lappi-aiheisista teoksista. Vuonna 1839 Biard matkusti Orleansin herttuan, Ludvig Filipin jalanjäljillä Lapissa ja kuvasi tarkkoja näkymiä saamelaiskylistä ja -kodeista esineistöineen, pukuineen ja elintapoineen. Nämä varhaiset ranskalaisen retkikunnan ja lappilaisten kohtaamisia kuvaavat teokset ovat ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Avajaisiin vapaa pääsy. Tervetuloa! Avajaiset järjestetään yhdessä Arctic Design Weekin avajaisten kanssa.

Lue lisää

Arctic Design Weekin avajaisten jatkot

Cafe & Bar 21, Rovakatu 21 Rovaniemi, 96200 Suomi

Korundissa aloitettujen Arctic Design Week 2017 ja Fennia Prize-näyttelyn -avajaisten jatkojuhlat. 

Lue lisää

Kuvanveistäjän kankaat –Kari Huhtamon näyttely

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Kuvanveistäjä Kari Huhtamo on pitkän uransa aikana ollut ennakkoluuloton tekemistapojen, materiaalien ja aiheiden kokeilija. Tekstiilit eivät ole tästä poikkeus. Galleria Kopiossa avattava Kuvanveistäjän kankaat –näyttely avaa näkymiä materiaalin merkitykseen, tekemisen prosessinomaisuuteen ja huhtamolaisen kuvakielen omaehtoisuuteen. Näyttely liittyy Kari Huhtamon taidesäätiön yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa järjestämään tekstiilitaidetta käsittelevään seminaariin 22.2.2017. Avajaiset ovat 22.2.2017 klo 17. Tervetuloa! 23.2.-9.3. MA-PE 8-20,

Lue lisää

MISH MASH päivä 1

SantaPark, Tarvantie 1 Rovaniemi, 96930

Torstaina teemana on asiakaskokemuksen ja elämyksellisyys sekä ympäristön ja tuottavuuden kehittäminen muotoilun ja arkkitehtuurin avulla.

Lue lisää

Arktinen Estetiikka: Näkökulmia arktisuuteen – näyttely

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijat tuovat näkökulmiaan arkisuudesta visuaalisesti esille kaiken kansan katseltaviksi näyttelyssä Arktinen Estetiikka: Näkökulmia arktisuuteen.

Lue lisää

Pecha Kucha – Arctic Artists

Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6 Rovaniemi, 96200 Suomi

TO 23.2. klo 18-19 Verkostoitumisillan etkot vietetään pohjoismaisten taiteilijoiden kanssa Pilkkeessä. Tilaisuudessa esittäytyvät taiteilijat ovat alumneja neljästä taideyliopistosta Arktiselta alueelta: Lapin yliopistosta, Saamelaisesta korkeakoulusta Kautokeinosta, Bergenin yliopistosta ja Islannin taideakatemiasta. Kestävä kehitys, käsityö, saamelaiskulttuuri ja luonto ovat keskeistä heidän taiteessa. Taiteilijat liikkuvat nykytaiteen ja perinteisen käsityön välimaastossa sekä soveltavan monenlaisia osallistumisen ja yhteisöllisyyden muotoja. tilaisuudessa he pitävät 5 minuutin puheen

Lue lisää

ARCTIC DESIGN MISH MASH MATCHMAKING

Arktikum, Pohjoisranta 4 Rovaniemi, 96200

Ruokaa, juomaa ja musiikkia. Vuoden arktisen muotoiluyrityksen palkitseminen. Tule ja verkostoidu muiden pohjoisten osaajien ja muotoilun ammattilaisten kanssa historian suurimmassa Arctic Design Weekin verkostoitumistilaisuudessa. Liput 49,60 € (sis. alv)

Lue lisää

Arctic Design Mish Mash päivä 2

Armeijan Kasarmi, Sodankylä, Sodankylä

Perjantain MISH MASH -päivä järjestetään teemoilla Arktinen olosuhdeosaaminen, arktinen teknologia ja muotoilu sekä arktisen muotoilun kansainvälistäminen ja tuotteistaminen. Päivä järjestetään yhdessä Suomen Puolustusvoimien kanssa ja seminaaripäivä viedään keskelle Sodankylän varuskuntaa.

Lue lisää

Architectural Finlandia prize Follow-up Ceremony

Railo, Rovaniemen keskuskenttä, Poromiehentie 4 Rovaniemi,

Palkintojenjakoseremonia ja Finlandia-laatan kiinnitys.

Lue lisää

Jutajaiset goes Arctic Design week

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

“Jutajaiset” Soiree at the Korundi House of Culture, Friday 24th Feb, 19-21. Free entry! The revamped “Jutajaiset” folklore festival returns to Rovaniemi this summer, during 30th June-2nd July 2017. In honor of the international folk and dance festival, Design Week goers are welcome to catch a glimpse of what lies ahead at this summer’s weekend folklore festival, on Friday 24th

Lue lisää

Arctic Design Dinner

Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4 Rovaniemi,

Matka Suomen taiteen ja lappilaisen ruuan maailmaan. Arctic Design Week toteuttaa yhteistyössä keittiömestari Teemu Korkalaisen ja Kulttuuritalo Korundin kanssa unohtumattoman illallismatkan lappilaisiin makuihin ja Suomen taiteen tarinaan pe 24.2.2017.

Lue lisää

Arctic Design Week BRUNSSIT 2017

Aitta Deli&Dine, Rovakatu 26 Rovaniemi,

Tänä vuonna muotoillaan ja kehitetään uutta brunssia, joten tervetuloa vaikuttamaan siihen, millaista brunssia Aitassa jatkossa tarjoillaan. Tule nautiskelemaan, maistelemaan, äänestämään ja kommentoimaan!

Lue lisää

”Sulje Silmäsi Ja Näe”

Lapin yliopisto, F-siipi, Yliopistonkatu 8 Rovaniemi, 96300

Lapin yliopiston funktionaalista vaatetusta esittelevä näytös.

Lue lisää

Koti-ilta – Evening at Home

Hostel Café Koti, Valtakatu 21 Rovaniemi,

Ohjelmassa Pia Lindforsin kokoama lappi-henkinen flashmob-performanssi, paikallisia DJtä sekä video- ja valoshow. Klubi-iltojen tarkoituksena on tuoda esille paikallista kulttuuri-osaamista.

Lue lisää